viernes, 10 de junio de 2016

EL GRIPAU:




Amfibi de cos rodó i gros que arriba a fer uns 15 cm de llargada. És de color marronós, grogós, verdós o grisós. Té la pell plena de berrugues.
El cap és ample. Els ulls són grans i de color daurat o rogenc. Les potes són gruixudes.
El mascle és més petit que la femella.

Nom científic:

Alimentació:


Menja petits animals invertebrats, sobretot insectes com formigues, cucs de terra, mol.luscs, abelles, vespes, escarabats, llagostos,... També menja aranyes i cucs de terra.
Els captura llençant la llengua i recollint-la amb rapidesa.

Reproducció:


Com la majoria dels amfibis, és molt prolífic. La femella, en arribar el bon temps, diposita en tolls i bassesde 2.000 a 7.000 ous, disposats per parelles i units per una membrana gelatinosa que forma dos cordons. Al cap de dues setmanes, aproximadament, neixen els capgrossos que, per tal d'arribar a tindre l'aspecte de llurs progenitors, hauran d'experimentar, en el seu cos, una sèrie de transformacions anatòmiques i fisiològiques (metamorfosi). La larva és petita i no sol superar els 32 mm de longitud.

Viuen tant a la terra baixa com a la muntanya mitjana i a l'alta muntanya. Busca zones humides dels boscos, conreus i properes a llocs amb aigua. Acostuma a sortir al vespre i a la nit. De dia s'amaga sota les pedres o sota troncs caiguts; també s'enterra sota les fulles. Camina a poc a poc i fa petits saltets.

Poden viure uns 30 anys, tot i que la majoria en viuen uns 10.



No hay comentarios:

Publicar un comentario