martes, 14 de junio de 2016

ELS DINOSAURES

ELS DINOSAURES


Vivien a la Terra, però la Terra era molt diferent de com és ara. El clima era a tot arreu igual: càlid i humit. Hi havia boscos amb arbres molt alts i falgueres gegantines que ocupaven tota la Terra, però no hi havia herba ni flors. Els sentits més desenvolupats eren la vista i l’olfacte depenen del dinosaure.

 
Alimentació dels dinosaures:

Existien dinosaures herbívors i carnívors. Els herbívors es defensen utilitzant diferents tècniques: Viuen en ramats, són molt grans, porten urpes, banyes, ariets, maces o fent servir la cua. Els herbívors caminen amb quatre potes són quadrúpedes. Els carnívors ataquen per aconseguir menjar, fan servir unes mandíbules robustes dotades amb dents esmolades i urpes afilades per caçar les preses.

Els carnívors caminen amb dues potes són bípedes. Els herbívors menjaven fulles arrencant-les amb les dents. Els arbres que hi havia eren enormes, avets, xiprers, sequoies, araucàries,i falgueres gegants. Passaven tot el dia menjant. Per facilitar la digestió, alguns dinosaures s’empassaven pedres, que trituraven els vegetals al seu estómac, com fan les gallines. Vivien en ramats, així es podien defensar millor si els atacaven. Els dinosaures carnívors menjaven llangardaixos, insectes, serps, petits mamífers i dinosaures herbívors, alguns menjaven ous i peixos. Alguns caçaven en grup. Tenien bona vista i eren mes intel·ligents que els herbívors, això els permetia elaborar estratègies de caça.

Reproducció:

Els dinosaures iniciaven el seu procés de reproducció rosant-se un amb l'altra ( mascle i femella ). La femella aixecava les dues potes del davant i les baixava bruscament per avisar al mascle del seu estat de zel. Després el mascle cridava i la femella contestava al seu crit. Finalment el mascle pujava sobre la femella, i la femella havia d'aguantar el doble de pes durant uns 5 minuts. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario