lunes, 13 de junio de 2016

EL LLEÓ


LLEÓ :

El lleó és un felí que té un cos àgil i robust. Els mascles presenten una cabellera molt carecterística que els cobreix tot el cap, el coll, les espatlles i el pit. Les femelles són més petites i lleugeres que els mascles.
 
La reproducció dels  lleons:

La majoria de lleons ja s’han reproduït a l’edat de quatre anys. Els lleonsno  s’aparellen a cap moment en particular de l’any i les femelles tenen diversos classes de selz cada any.
Nom científic: Phanthera leo.

Que mengen els lleons i com cacen la seva presa?

Els lleons menjen principalment mamífers herbivos com zebres, gaseles o nyús.Els lleons viuen i caçen en grups. Les lleones són les que caçen (no els lleons). Primer vigilen  la presa i esperem el moment oportú per perseguir-la i atrapar-la. Com gairabé tots els carnívors, ells lleons no cacen per jugar, caçen només quan tenen la necessitat d’alimentar-se.


El lleó és el segon felí vivent més gran després del tigre. Amb unes potes potents, una forta mandibula  i unes dents canines de vuit centímetres, el lleó pot fer caure i matar grans preses. La coloració dels lleons va des d'un color camussat clar fins a un marró grogós, vermellós o ocre fosc. Les parts inferiors solen ser més clares i el pèl de la cua és negre. Tot i que van esvaint-se a mesura que els lleons esdevenen adults, encara es poden observar taques, a penes visibles, a les potes i les parts inferiors. 

El pes dels lleons adults varia generalment entre 150 i 250 kg en els mascles i 120-182 kg en les femelles. Nowell i Jackson aposten per un pes mitjà de 181 kg en els mascles i 126 kg en les femelles; un mascle mort a prop del Mont Kenya del pesava 272 kg. Els lleons tendeixen a tenir una mida diferent segons el medi ambient i la zona, cosa que resulta en una gran varietat de pesos registrats.

La longitud del cap i el cos és de 170-250 cm en els mascles i 140-175 cm en les femelles; l'alçada a l'espatlla és d'uns 123 cm en els mascles i 107 cm en les femelles. La cua mesura 90-105 cm en els mascles i 70-100 cm en les femelles. 

Els lleons en captivitat tendeixen a ser més grans que els salvatges – el lleó més gran mai documentat és un mascle del Zoo de Colchester (Anglaterra) anomenat Simba, que el 1970 pesava 375 kg.



The lion has avery long hair. The lion is carnivorous.

No hay comentarios:

Publicar un comentario