martes, 14 de junio de 2016

EL PEIX PALLASSO



EL PEIX PALLASSO:

El peix pallasso (Amphiprion ocellaris) és una espècie que viu a zones tropicals entre l’Oceà Índic i el Pacífic.
El peix pallasso té el cos de colors molt vistosos, és ataronjat amb varies ratlles blanques. No li fa res el verí de l'anemona. 


 Alimentació:

Menja peixos petits i també vegetals, són omnívors: a la natura mengen aliments vius com a algues, plàncton, mol·luscs, crustacis (copèpodes i misidacis) i aliment no digerit per les anemones que els serveixen d'amfitrions. En captivitat, es nodreixen d'escates de peix, musclos i calamars trossejats, bledes, espinacs i, fins i tot, fruites com el kiwi. Davant del perill s'amaga entre els tentacles verinosos.

En llurs hàbitats naturals, tenen relacions simbiòtiques amb anemones de mar: el peix es nodreix de matèria sense digerir que, altrament, podria danyar l'anemone de mar, mentre que els excrements del peix pallasso proporcionen nutrients a l'anemone de mar. A més, l'activitat natatòria del peix es tradueix en una major circulació d'aigua al voltant de l'anemone de mar i aquesta proporciona seguretat al peix a causa del seu verí que actua de manera dissuasiva davant dels atacs potencials dels depredadors.

Reproducció:

Son hermafroditas, els ous són cilindrics de color groc. L'ou del peix pallasso medeix uns 10 o 12cm. El peix pallasso cria de 12 a 24 cries. La boca groga amb la "pintura brillant" és capaç d'evitar les mossegades.

1 comentario: